Blog Image

Adele Leyha`s Spirituelle blogg

Mediumskap - Kanalisering - Reading - Åndekontakt - Healing - Hjelpere - Guider - Synsk kunst

På bloggen her skriver jeg om spirituelle ting som opptar meg.Har du lyst å motta nye blogg-innlegg jeg skriver på e-post? Sånn at du får siste nytt med en gang det har blitt publisert? Du kan få automatisk varsling på e-post ved å sende melding "Abonnere på nye blogg innlegg: - ja takk!" til: adele.leyha@hotmail.no

En bok om Norsk Folkemedisin av Per Holck

Bokanmeldelser Posted on Wed, September 28, 2011 15:03

Jeg liker historie, særlig den norske, og vil gjerne dele denne boka med dere…

Boka gir en bred presentasjon av folkemedisinens historie i Norge. Forfatteren er lege og forteller om de gamle sammenhengene mellom folkemedisin, trolldom og religion. Folk hadde en rekke forebyggende magiske midler å ty til og mange kloke koner og menn å søke hjelp hos.

Mye stoff som hittil har vært mindre kjent, gjør boken til spennende og fascinerende lesning.

Boka tar for seg sammenhengen mellom folkemedisin, trolldom og religion, om svartebøkene og folks oppfatning av årsakene til sykdommer i eldre tider. Mye av 18oo-tallets folkemedisin her i landet er overlevert muntlig, i såkalte ”svartebøker”, som var reseptsamlinger av forskjellige slag, og hvor det magiske sto sentralt.

Norge fikk de første universitetsutdannede leger på 1600-tallet, og disse har stått steilt mot alle «kloke» menn og kvinner som drev med folkemedisinsk behandling. De ble betraktet som reelle konkurrenter, selv om legene ikke strakk til utover det ganske land.

Etter å ha lest boka, må jeg si at de trodde på veldig mye rart i gamle dager. Godt verden har gått et stort steg videre siden den gang man hugget for vred eller drev med årelating, for det var vel neppe bra…! De har forresten gjort veldig mye rare og fæle ting i god tro i en “foreldet” legevitenskap også. Mange teorier som man kan dra litt på smilebåndet av idag. Idag vet vi bedre!

Uansett så skal man ikke mange 50-årene tilbake i historien på en del av disse områdene. Selv har jeg hørt farmor fortelle fra sin egen oppvekst, da hennes mor ble syk og fikk årelating. De påsto at hun ble frisk etter årelatingen, og vel, det gjorde hun sikkert. Det var da. Nå er nå. Fremtiden kommer i mot oss med mye skepsis og fordommer til det gamle etterhvert som vi utvikler nye retninger, også kalt erfaringer og dog noen forbedringer. Midt oppi dette har vi utviklet en historie, som det kan være interessant å ha noe kjennskap til.

God bok!Spirituelle bøker

Bokanmeldelser Posted on Fri, May 27, 2011 15:56

Det fins et hav av bøker innenfor alternativ litteratur, og mye passer rett og slett ikke til den enkelte. Man kan ikke lese seg til å bli et godt medium, det er rett og slett ikke mulig. Man må praktisere og øve, det er den eneste, reneste og beste veien. Ellers er det jo også fint å kjenne til historien bak mediumskap.

Og det er mange interessante bøker som fins der ute. Og noen ganger kan man lese og lære seg til nye teknikker for uttesting. Man leser seg til teorien. Men erfaringen høster man først gjennom å praktisere selv.

Jeg har noen favorittbøker, og de bøkene jeg virkelig liker best, de kom til meg, fra åndeverden. Den ene formelig spratt ut av hylla i bokhandelen. Det var min første alternative bok, og den er jeg veldig glad i.

Noen ganger kommer forfatternavnene bare dettende inn i hodet, før jeg i det hele tatt skjønner hva det er snakk. Jeg bare hører navnet gjentas og gjentas, om igjen og om igjen, og plutselig finner jeg ut at her snakker vi faktisk om en person. Og da kan det forresten ta litt tid, før jeg finner ut av hva de nå vil ha oppmerksomheten rettet mot, gjerne flere uker. Og sånn er det bare. Jeg får ikke alt fallende i fanget, men jeg får en del hint, og så må jeg selv jobbe litt for å finne ut av det.

Men det gjør det jo mer spennende når jeg finner ut av det. For et halvt år siden hørte jeg mye om Rosa. Skjønte ikke en døyt hva de snakket om. Rosa??? Men etterhvert kom det mer. Jeg hørte Rosa Parvin. Brukte fortsatt tid på å finne ut hva de snakket om. Jeg trodde de snakket om fargen rosa, he he, men fant etterhvert ut at de snakket om en person, et tegne medium, og at det faktisk fins en bok relatert til denne damen ved navn Rosa Parvin. Rosa Parvin var et av de første mediumene som tegnet de på den andre siden. Boka om henne er flere ti-år gammel, altså av eldre dato, og har vært komplett umulig å få tak i så langt. Først etter 6 mnd, så klarte jeg å få tak i et eksemplar av boken, og tenk, da var den til og med signert av forfatteren…. Tenk så bra! For ikke snakk om spennende! smiley

Andre som har hatt slike opplevelser?

hilsen

Adele Leyha

Besøk gjerne min hjemmeside:

http://aandekommunikasjon.comAnbefalt bok: ”Å stoppe blod” av Anni Margaret Henriksen

Bokanmeldelser Posted on Wed, April 27, 2011 14:04

Dette er en bok jeg hadde med meg på ferie i fjor sommer. Den var såpass interessant at min forlovede som ikke er særlig spirituelt interessert, også spurte om å få bla og lese i den.

Boka tar for seg det særegne emnet å stoppe blod. Andre begreper brukt om det samme er å stemme blod, eller foreta læsing. Helsepersonell ved Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø har ved flere tilfeller fått hjelp fra helbredere med overnaturlige evner. Forfatteren er selv sykepleier og antropolog har intervjuet mange om hvordan dette med læsing ble praktisert i Nord-Troms og Finnmark i gamle dager.

Boka inneholder mange småhistorier, og det går en rød tråd i gjennom det hele. Noen få utvalgte personer var i den posisjonen at de ved store blødninger visste hvordan de skulle stoppe blodet. De reddet således mange liv og helbredet skader. Den vanligste måten å stoppe blod og smerter på var ved å bruke ulike bønneliknende formler med religiøst innhold. I forhold til vår tradisjonelle skolemedisin er læsing fortsatt et veldig tabu belagt område. Ikke alle ble glade for at boka kom ut i fjor, og den skapte en veldig debatt. Jeg gir all ære til forfatteren som tør å ta opp et noe kontroversielt og tabu tema.

Boka handler forresten også om det å kløyve bølger i uvær ute på havet. Noe som var greit for en fisker å kunne hvis han kom ut for et forrykende uvær og holdt på å forlise…

Personlig er dette en bok jeg fant veldig interessant. Jeg kjenner ikke til andre bøker fra Norge som tar for seg temaet blodstemming. Jeg kan varmt anbefale denne boka, og du kan for eksempel kjøpe den her:

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=4820827

https://www.cappelendamm.no/_%C3%A5-stoppe-blod-anni-margaret-henriksen-9788202453657

https://www.cappelendamm.no/_faktab%C3%B8ker/kulturhistorie/%C3%A5-stoppe-blod-anni-margaret-henriksen-9788202315146

Helt til slutt, vil jeg nevne at avisa Nordlys skrev tidligere en interessant avis artikkel om helsepersonell på sykehuset som ba helbredere om hjelp til blant annet å stoppe blødninger etter en operasjon:
http://www.nordlys.no/nyheter/helsepersonell-ba-helbredere-om-hjelp/s/1-79-4092395

hilsen

Adele Leyha

http://aandekommunikasjon.com

Copyright ©Bokanmeldelse: Knekk din skjebnekode

Bokanmeldelser Posted on Fri, March 25, 2011 12:07

Knekk din skjebnekode er en bok skrevet av klarsynte Carmen Harra. Første del av boken handler om numerologi og hvordan tallene i din fødselsdato påvirker deg. Ut fra tallene kan du du regne ut og tolke deg fram til å lese både din egen fortid og framtid, hvilke tidspunkter i livet som er gunstige for diverse valg og satsningsområder, men også utfordringer. Et spennende og interessant tema hvis man er ukjent med numerologi. Her er direkte oppskrifter til bruk i selvutvikling. Jeg gir første del av boken terningkast 5.

Andre del av boken blir litt for generell for meg. Den handler mer om Carmen Harra sine erfaringer som terapeut, med eksempler om mennesker hun har forsøkt å hjelpe i råd og veiledning. Videre handler det også en god del om filosofi rundt det åndelige aspektet. Carmen Harra er en spennende kvinne, men etter å ha lest uttallige bøker, så kan jeg ikke si at denne boka her var bedre framfor noen andre. Jeg gir andre delen i boka terningkast 2.

Har du lyst å kjøpe boka og lese den selv, kan du foreksempel handle her:

http://www.energica.no/800/800.asp?ArticleId=10886&typ=normal

vennlig hilsen

Adele Leyha

http://aandekommunikasjon.com