Annie Brittain var et britisk transe medium som var middels godt kjent på 1920-tallet. Det ble sendt mange mennesker til henne, og det ble skrevet en del rapporter, som viste en svært høy gjennomsnittlig suksess. Hennes psykiske gaver ble lagt merke til i tidlig barndom, da det sies at hun lekte med barn på den andre siden og tidvis falt i transe.

I Longton Spiritualist Church jobbet Annie som medium på plattform, og der ble en fjorten år gammel Fanny Higginson fortalt at hennes fremtidige åndelige utvikling lå i transe mediumskap. Annie fortalte også Fanny at hun ville få en sønn som skulle bli et verdenskjent Plattform Medium [ og alt dette skjedde, hennes sønn som ble født senere var selveste Gordon Higginson]. Under beskjeden som Annie fortalte til Fanny den kvelden, ble en kvinnelig hjelper beskrevet sammen med henne, som også ble kalt Fanny og som var hennes mor. Fjorten år gamle Fanny sier at dette var umulig, for hun hadde forlatt moren bare en time tidligere, og Fanny ble da rådet til å returnere hjem. Ved Fannys ankomst i hjemmet som hun delte med sin mor, ble hun helt knust, fordi moren hadde faktisk gått bort.

Dette budskapet gjennom Annie Brittain ble en milepæl i spiritualismens historie. Man kunne ikke sette spørsmålstegn og vise likegyldighet i forhold til profetiske bevis.

Rosa Parvin var en dame som var dyktig både som kunstner og nøyaktig som synsk. Hun var en engelsk kvinne som levde i Sør-Afrika i siste del av livet sitt. Rosa ble gitt en beskjed gjennom mediumskapet til Annie Brittain om at hun ville male tusenvis av åndelige portretter for folk som kom til henne fra hele verden. Og så skjedde akkurat det. Rosa gjennomførte over 17.000 portretter av guider og hjelpere fra åndeverdenen. Som en åndelig synsk kunstner tillot hun hånden sin å bli guidet av åndeverden i det vi kaller for Automat Tegning, og døde mennesker som hadde gått over til den andre siden ble nøyaktig portrettert.

Slike historier syns jeg er både flotte og moro å høre om! Og derfor deler jeg de mer enn gjerne. Og når det gjelder Gordon Higginson sitt mediumskap, har jeg jo omtalt han før her på bloggen… Han var en STOR ener innenfor mediumskap i england.

Og Rosa Parvin har jeg også såvidt vært innom i et tidligere blogg-innlegg. Ellers pleier jeg å snakker mer om henne og vise noen av bildene hennes i mine foredrag om synsk kunst, en spesiell del av mediumskap som jeg brenner veldig for.

©️Adele Leyha