Direkte tale / uavhengig stemme er en annen svært interessant del av fysisk mediumskap, hvor stemmen til en ånd taler ut av luften og til sitterne. De fleste fysiske medium har en tale trompet stående på gulvet i en sirkel eller på et bord om nødvendig. Trompeten som brukes til denne typen kommunikasjon er et konisk objekt med hull i begge ender. Trompeten er plassert i sentrum av sirkelen av personer til stede, og når stemningen er riktig for åndene kan de noen ganger få trompeten til å fly rundt i lufta og rundt i rommet, slik at den stopper ved den person de ønsker å snakke med. Ofte brukes ikke trompeten til virkelig kommunikasjon eller forsterkning, men det gjør de fysiske fenomener svært interessante og bidrar til å konsentrere sinnet.

Direkte tale og uavhengig stemme er i utgangspunktet det samme, men noen mennesker har forskjellige ideer om hvordan dette fungerer. Stemmene bygges opp gjennom en kunstig stemmeboks som lages fra ektoplasmaet som igjen er tatt fra det fysiske medium. Fysisk energi må genereres fra sitterne for å danne ektoplasmaet for kommunikasjonen, så det synges og spilles noe musikk, da dette bidrar til å få energien opp. Når energien er sterk nok kan det ta noen minutter for en ånd å mestre stemmeboksen. Når stemmene kommer gjennom er det som om noen snakker klart og kraftig i rommet. Menn, kvinner, barn, i alle aldre med språk og dialekter kan snakke. Direkte tale / uavhengig stemme mediumskap krever dessverre fullstendig mørke for å fungere, men gir igjen direkte bevis for liv etter døden ettersom spørsmål og svar kan gis til den enkelte ånden.