Skrevet av: Adele Leyha©️
Copyright: Adele Leyha©️

En nedskrevet historie fra 2015 som jeg fant igjen her om dagen… siden den aldri har vært publisert før gjengir jeg den nå. Jeg hadde en gang noen tidligere hyggelige naboer fra det forrige stedet jeg bodde og disse flyttet etter at jeg flytta. Naturlig nok mister man kontakten når man flytter. Men jeg visste ikke hvor de hadde flytta. Jeg visste han døde kort tid etterpå og at hun ble alene. Mer kjente jeg ikke til…

Så i våres var jeg på planteforretning for å kjøpe meg et par nye planter til et blomster bedd jeg har hjemme. Tenkte ikke over det før jeg kom hjem.

Hadde kjøpt eksakt maken stauder som henne naboen, hun ga meg alltid blomster bukett over gjerdet fordi hun hadde så masse av disse staudene. Tenkte naturlig nok på dem begge da jeg plantet, at det var litt rart jeg hadde kjøpt eksakt sånne type stauder, for de blomstrer så kort, og jeg liker best blomster som varer hele sommeren, så dette var absolutt ikke meg egentlig, men gjort er gjort, osv….

Sendte et spørsmål ut i lufta om hvordan går det med henne da tro? Lurte veldig på om mannen hennes i åndeverden hadde en finger med i spillet på hagebutikken, men var liksom ikke han jeg hadde best kontakt med, det var jo henne, kona hans. Men de var begge så opptatt av hage og glade i blomster…

Husker jeg ringte og stilte spørsmål til en gjenboende nabo om han hadde hørt hvordan det gikk med hun nabokona etter at hun flytta, men den gjenboende naboen ante ikke, så da ble det heller ikke til noe mer…

Etterpå den uken fikk jeg plutselig for meg at jeg skulle plukke vill-bringebær på friområdet rett ved siden av der jeg har hus. (Av og til blir jeg bare styrt til å gjøre enkelte ting.)

Da jeg kom dit bringebæra er sto det alt ei dame der og plukka. Og vi kom naturligvis i snakk. Jeg fortalte henne hvor jeg bodde, og da visste hun merkelig nok ganske mye om meg uten at jeg hadde informert henne på forhånd. Hun visste eksakt når jeg hadde flytta inn, hvor jeg bodde før, hva kjæresten min heter osv.

Jeg måtte da spørre hvordan hun kjente til alt dette, for jeg hadde jo aldri sett bringebærdama før. Da fortalte hun venninnen hennes var min tidligere nabo😱 Nabokona som jeg lurte sånn på…

Og da jeg spurte om hvordan det gikk med min tidligere nabo, sånn etter mannen døde og hun ble enke….? Fikk jeg vite om min tidligere nabo at hun hadde dødd i månedsskiftet februar/mars påfølgende året…

Da tenkte jeg nok en gang til på blomstene, og de ga plutselig en dypere mening. Disse forrige naboene var så hageentusiaster. Men de kvitta seg med hagen for å bo i leilighet.

Hun som plukka bringebær sa at de skulle aldri kvitta seg med hagen å flytta. Hmmm….

Kanskje var de tidligere naboene med på hagebutikken for å hjelpe meg å mimre litt😉👍

Hvor tilfeldig var det at jeg kjøpte akkurat disse type plantene, kom på mine tidligere naboer, stilte universet spørsmål, ble styrt til bringebær stedet, møtte deres gode venn, og fikk info om at nå var de døde begge to?! Uansett så har jeg noen stauder i hagen min nå som alltid kommer til å minne om dem begge to. ❤️ Skal tenke på dem begge når jeg vanner og steller dette nye staudebeddet som kun blomstrer en liten og kort tid om våren😉👍

Hilsen ©️Adele Leyha

Http://aandekommunikasjon.com